Saturday, November 9, 2019

D&D DYI Spell Cards (Dutch)

Dutch.

Ik herinner me deze kaartjes nog van vroeger uit de AD&D tijd (ik word oud 😅)... en ze zijn er nog steeds. Ideaal voor hen die nog niet helemaal digitaal zijn gegaan.


Amazon

Een doosje spell cards op Amazon.de met 257 kaartjes kost ca. 25 euro, en heeft alle (PHB) spells voor Wizards, Warlocks, en Sorcerers van level 1 tot 9.

Voor andere klasses zijn er andere doosjes. Een mooie oplossing, mooie kaartjes met een soort van coating (maar verwacht geen heavy duty zwaar geplastificeerd spul).


Doe het zelf

Je kunt dergelijke kaartjes natuurlijk ook zelf maken. Er zijn genoeg voorbeelden op het Internet te vinden. Het voordeel van zelf gemaakte kaartjes is dat je invloed hebt op de tekst... en de afmetingen. Met name handig voor de oudere speler met slechtere ogen 😏 Hier mijn extra grote (A6) spell cards:


Matthew Perkins

De meeste kun je hier ook vinden, maar niet compleet:

http://hardcodex.ru/

Matthew Perkins heeft een set kaarten gemaakt welke je kunt kopen / downloaden van DriveThruRpg, en je mag zelf de prijs bepalen:

https://www.drivethrurpg.com/product/173582/DD-5th-Edition-Spell-Cards

Helaas is de set niet helemaal compleet (en zitten er een paar foutjes in) maar er zitten templates bij welke je kunt gebruiken om nieuwe spell cards te maken.

Met wat zoeken kun je andere sets vinden. Ik heb de set van Matthew Perkins gekozen en aangevuld / aangepast. Omdat het allemaal losse bestanden zijn kun je ze individueel aanpassen, samenvoegen, vergroten / verkleinen. Bijvoorbeeld 8 per A4 pagina:


Of, voor hen met slechtere ogen, 4 per A4 pagina:


Op maat snijden, en klaar.


Ik heb een aantal van de ontbrekende kaarten toegevoegd. Het is natuurlijk niet zo mooi als de originele kaarten...... maar de mijne zijn wel twee keer zo groot, and size matters! 😎


F3C1

In een van de campaigns speel ik een Fighter Level 3, Eldritch Knight, Cleric Level 1, Trickery.

Een Fighter met subclass Eldritch Knight mag een beperkt aantal Wizard spells gebruiken. Ik heb de Cleric en Wizard level 0 en 1 spells afgedrukt en in drie pakketjes gesorteerd: prepared, available, en non-available.

Dat wordt al een aardig stapeltje. Op een bepaald moment wordt die stapel natuurlijk wel erg groot... en past het niet meer in het doosje...

Toch maar digitaal dan?

No comments:

Post a Comment