Friday, December 24, 2021

Facebook / Messenger Meetings (Dutch)

Dutch.

Corona en kerstdagen...

Wil je mekaar toch een keer zien dan zijn er allerlei oplossingen, zoals mondkapjes, hazmat pakken, buiten blijven... of je gebruikt een App zoals FaceBook (Messenger) of WhatsApp.

In dit voorbeeld: FaceBook (Messenger).


Alle smaken

Je kunt FaceBook Messenger op verschillende manieren opstrarten.

  • Op de PC als web pagina
  • Op de PC Messenger App
  • Als onderdeel van de FaceBook App op je telefoon of tablet
  • Als losse App op je telefoon of tablet

Allemaal werken ze net iets anders, maar het principe blijft gelijk.


Host vs Guest

In een FaceBook meeting is er 1 host (gastheer) en tot 49 guests (gasten). De host zet de meeting op, de rest (de guests) kan met een link er gewoon op inloggen.


Guest

1. De host stuurt je een link.

2. Deze link begint altijd met https://msngr.com/...

3. Dubbelklik deze link.

4. Op een tablet en een telefoon gebruik je de App.

5. Op een PC kun je kiezen tussen FaceBook Messenger in een browser, en de FaceBook Messenger App. Wat je precies te zien krijgt is afhankelijk van wat je geinstalleerd hebt (klik op het plaatje om te vergroten).
6. Laat het vinkje bij 1 voorlopig weg. Op sommige PC's werkt de webcam niet goed wanneer je de Messenger App gebruikt, dus het is beter eerst eens te zien wat wel en wat niet werkt.

7. Klik op keuze 2 of 3 om de Messenger App te gebruiken, mocht je deze geinstalleerd hebben. (Voor 3 moet je waarschijnlijk eerst bij 2 op 'Cancel' klikken')

8. Klik op 4 'Klik om nu deel te nemen in de Browser' om FaceBook Messenger in de Browser te gebruiken. (Het kan zijn dat je eerst bij 2 op 'Cancel' moet klikken.)

9. Het volgende scherm verschijnt. Heb je meer dan 1 webcam of microfoon, kies dan met '1' welk apparaat te gebruiken, en log daarna met '2' in.10. Afhankelijk van de instellingen verschijnt er bij de host een berichtje wanneer iemand aan de meeting wil deelnemen. De host moet daarvoor dan toestemming geven.

Let op!

Voor PC gebruikers: de FaceBook Messenger App werkt niet met alle webcams. Werkt je webcam niet (meestal te herkennen aan een bevroren beeld) gebruik dan de browser versie (in Chrome, Edge, of FireFox).

Gebruik je de browser, dan kan het zijn dat geluid en beeld NIET goed werken wanneer je de browser op de achtergrond zet en een ander programma opstart.


Host


Let op! 

Bij het maken van een meeting op de PC zien de guests niet altijd een aangemaakte ruimte wanneer de meeting met de Messenger App is aangemaakt.

Maak je een meeting aan op de PC ('Ruimte Maken') dan kun je dit het beste doen vanuit de browser. Daarna kun je wel gewoon de Messenger gebruiken om erop in te loggen.


1. Er is maar 1 host (iedere andere gebruiker is een Guest, zie verderop.)

2. De host maakt de 'ruimte' aan.

3. Start FaceBook in je browser.

4. 'Ruimte Maken' (klik op het plaatje om deze te vergroten).
5. 'Naam van Ruimte'

6. 'Nieuw'

7. Voor een naam in, dan 'Opslaan'

8. 'Ruimte maken'

9. Staat er 'Iedereen kan deelnemen zonder verzoek' kies dan 'Bewerken' en 'Alleen Uitgenodigde Vrienden'

10. Onder de naam van de ruimte staat een grijze balk met een link. Klik op deze knop (de tekst begint met msngr.com/...) om deze te kopieren. Dit is de link.
11. Stuur deze link naar iedereen die je wilt uitnodigen. Je kunt de link in andere berichten plakken met Ctrl+V.

12. Klik op 'Deelnemen aan de ruimte'

13. FaceBook toont soms wel eens wat andere schermen. Zijn er geen andere deelnemers, dan krijg je als Host meestal het venster 'Mensen uitnodigen' te zien. Wil je de link opnieuw kopieren om naar andere mensen te sturen, klik dan op 'Kopieren'. Kies 'x' voor het normale wachtscherm.
14. Afhankelijk van de instellingen verschijnt er bij de host een berichtje wanneer iemand aan de meeting wil deelnemen. De host moet daarvoor dan toestemming geven.


Tip.

Je hoeft niet elke keer een nieuwe ruimte aan te maken. Je kunt de oude ruimte hergebruiken voor een latere call, als je 'm nog tenminste nog niet hebt verwijderd 😁


No comments:

Post a Comment