Monday, November 2, 2020

SP-200-48 oud versus nieuw, Conrad versus Reichelt, Taiwan versus China (Dutch)

DIY. Dutch.

(Naar aanleiding van de defecte modules uit de WHR950.)

Ik heb twee SP-200-48's gekocht, eentje van Conrad, en eentje van Reichelt.


Conrad / Taiwan

De Conrad Meanwell SP-200-48 is een oudere versie, mogelijk een NOS (New Old Stock), op het eerste gezicht identitiek aan wat uit de WHR950 komt, en gemaakt in Taiwan. Ik kan nergens een productie datum vinden.

De Conrad unit was twee keer zo duur als de Reichelt unit, en heeft lang onderop een grote stapel gelegen: het aluminium van de behuizing was dusdanig verbogen dat ik de unit eerst uit elkaar heb moeten halen en het aluminium weer in model heb moeten kloppen.

Hieronder een foto van de oude unit, deze is verder precies gelijk aan de Conrad unit.Reichelt / China

De Reichelt unit is waarschijnlijk een nieuwere versie van de SP-200-48. Op de print, aan de linkerzijde op de foto hieronder, zitten minder onderdelen, en de wijze van montage en isolatie van enkele halfgeleiders aan de linkerzijde is een stuk minder fraai opgelost.


Voor het gemak neem ik even aan dat beide units origineel Meanwell zijn!


Andere fan

Interessant is dat er een compleet andere fan in zit, namelijk de KD1206PHV1. De V staat voor 'Vapo' oftewel een magnetische lagering.

De alternatieve ventilatortjes welke ik ervoor gevonden heb (zie deze post) lijken gelijkwaardig qua capaciteit, met een grotere kern en meer ventilator bladen.


Links de KD1206PHV1 fan in de Reichelt / China versie, in het midden een los bestelde SUN MF60151-V2, rechts de KD1206PHB2 fan uit de oorspronkelijke Conrad / Taiwan versie.

Mogelijk dat ik een van de modules ga hergebruiken in een lab voeding.


No comments:

Post a Comment