Wednesday, October 3, 2018

Homematic - Wasdroger voor nerds (Dutch)

Dutch.

Behalve een wasmachine is er ook nog de wasdroger...

Ik heb in eerste instantie hetzelfde programma gebruikt als voor de wasmachine, met een paar aanpassingen / opmerkingen...


Vermogen ipv. stroom

Soms werkt het beter om op 'vermogen' te schakelen dan op 'stroom'. De power meter waarop onze Zanussi Lindo 100 wasdroger is aangesloten meldt 0.35 mA wanneer deze aan staat, en 0.35 mA wanneer deze uit staat. Hmmm.

Het vermogen is echter verschillend... 0.25 W uit, 0.75 W aan. Als grenswaarde heb ik dus overal in het oude programma de waarde van 36 mA vervangen door 0.5 W.


Waarschuwingen werken niet (altijd)

Ik wilde niet dat het Homematic systeem in de weg zou zitten bij dagelijks gebruik. Wanneer het Homematic systeem niet meer werkt, om wat voor reden dan ook, moet de was nog steeds gedraaid kunnen worden 😶

Onze huidige wasdroger schakelt automatisch uit na een paar minuten niet meer in gebruik te zijn. Hierdoor komt de 'was klaar' melding (oranje led) soms heel kort, en soms niet, en werken de andere alarmen uit het 'wasmachine' script helemaal niet.

Ik zou de Homematic switches uit kunnen zetten en daarmee indirect een betere melding te creeren (en de gebruiker elke keer een switch met de hand aan te laten zetten), maar dat wilde ik dus niet.

Misschien vervang ik het script later door iets simpelers, maar voor nu werkt het.


Stroomverbruik

Overigens is een wasdroger een grote stroomvreter, dus wie veel wil besparen moet een wasrekje kopen... Meer posts over stroom besparen vind je hier.

No comments:

Post a Comment